Emla creme - Header

Emla creme inwerktijd

Emla creme inwerktijdHoe lang duurt het voordat de crème is ingewerkt en de pijn of jeuk verlicht? hoe lang voor de behandeling of ingreep moet ik het aanbrengen?

 

 

Inwerktijd

De inwerktijd is afhankelijk van uw huid en uw klachten. Gemiddeld is de inwerktijd 1 uur tot 1,5 uur. Bij een ontstoken huid is de inwerktijd van 15-30 minuten voldoende. Voor een ingreep op de genitaliën is een inwerktijd van 10 tot 15 minuten voldoende. Volg altijd de instructies van uw arts of apotheker.

Hoe lang werkt de creme?

Bij het aanbrengen op de juiste manier (volg de bijsluiter) verdooft de crème uw huid tenminste 2 uur en daarna zal de werking langzaam afnemen.

Minimale inwerktijd normale huid

De minimale inwerktijd op de normale huid is 1 uur. De Emla creme wordt in een dikke laag op de huid aangebracht en afgesloten met een speciale pleister. Lees hiervoor altijd eerst de bijsluiter.

Overdosering

Laat de creme nooit langer inwerken dan 5 uur. Verwijder daarna de pleister en maak de huid schoon. Een langere inwerktijd en het vaker aanbrengen van de crème in deze tijdsperiode kan leiden tot overmatige toediening van de werkzame stoffen Lidocaïne en Prilocaïne. Overdosering kan ernstige negatieve gevolgen hebben op uw gezondheid en lichamelijk functioneren. Zie bijsluiter.

Houdbaarheid

Kijk voor de houdbaarheid van uw crème naar de datum die op de tube staat afgedrukt. Na opening van de tube is Emla creme nog maximaal 3 maanden veilig te gebruiken. Bewaar de tube op kamertemperatuur, tussen de 15 en 30 graden en  bewaar het NIET in de koelkast of vriezer.